Adatvédelmi szakjogász képzés

Hiánypótló képzés indult a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az adatvédelmi szakjogász képzés célja, hogy az adatvédelmi jog egyre bővülő hazai rendszerében és a napjaink kihívásaira válaszoló információszabadság jogi szabályozásával kapcsolatban olyan szakértelmet adjon jogász végzettségű hallgatói kezébe, melynek alkalmazásával hatékonyan segíthetik a fenti jogterületek szabályainak érvényesülését.

A képzés megszületése annak a felismerésnek eredménye, hogy személyes adataink kezelése hatalmas felelősséget jelent, hiszen az adatok megismerésével, felhasználásával mások magánéletének, privát szférájának részesévé válik az adatkezelő. A globalizáció eredményeképpen szűkülő világunk és a technikai lehetőségek folyamatos fejlődésének következtében az adatok mind szélesebb köre ismerhető meg és ezen adatok mind változatosabb módokon kerülnek felhasználásra, így érthető, hogy egyre fokozottabbá válik személyes adataink jogi védelme. A mind szigorúbbá váló jogi szabályozás megteremtette az igényt az adatvédelem és információszabadság terén megfelelő tudással rendelkező szakemberek munkájára.

A szakjogász képzés tematikája az adatvédelmi jog kérdésein kívül többek között kiterjed a nemzetközi bűnügyi együttműködés rendszereire, az információszabadságra, a közigazgatási és biztonsági adatkezelésekre, valamint a napjainkban egyre nagyobb szerephez jutó elektronikus kormányzásra.

A képzés keresztféléves formában. levelező tagozaton, 3 szemeszteren keresztül zajlik.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .